We bellen! Oh, nee, wacht. We gaan helemaal niet bellen. Never nooit, niet.

Ik ben in de regel erg benaderbaar. ‘Laagdrempelig’ noemen de mensen dat. Maar: bellen heeft weinig zin. Ik neem doorgaans toch niet op.

Dat komt omdat mijn hoofd sneller gaat dan de informatie die door de telefoon komt, en dan raak ik de draad kwijt. Ik schreef daar ooit dit stukje over. Daar hebben we allebei niet zoveel aan, dus. Appen of mailen kunnen we daarentegen wél. Iets met ‘tekst’ hè. Probeer maar eens: 0683699221. Of: herbertvanhoogdalem@me.com.

Mocht het toch niet lukken, dan kun je ook Joan (die eigenlijk Paula heet) proberen. Zij is de filter tussen mij en de ‘normale’ wereld. Ze beheert mijn agenda als een schooljuf waar iedereen naar luistert. Zelfs ik. Je bereikt haar via management@herbertvanhoogdalem.nl

Gaat het over geld? Daar wil ik zo min mogelijk mee te maken hebben, dat leidt af van het Scheppen. Van de Magie. Ik moet lekker in de zandbak mooie dingen maken en bedenken – achter ballen aanrennen.

Alles wat ik niet graag doe, besteed ik uit. Aan ter zake kundige mensen. Zij zitten als een bok op de haverkist, achter mijn centen aan. En achter die van jou, mocht dat nodig zijn. Vragen daarover? Mail even naar administratie@herbertvanhoogdalem.nl

Oh ja, ik ben nogal ambulant – altijd onderweg. In stilzitten ben ik nooit zo goed geweest. Je vindt me het makkelijkst op kantoor in Haarlem, in Heemstede of in Amsterdam. In restaurants of in de kroeg. Op het strand. In het bos. In de auto, bij of op weg naar klanten. Of in een vliegtuig om te ontdekken waar ter wereld ik me nu eens thuis zou kunnen voelen.

Hoog op de wishlist staat sinds kort: Vancouver. Ik was er laatst nog. En ik wil er graag weer naar terug.

Dus als je daar nog een leuke opdracht weet?

Herbert van Hoogdalem

Joan Harris