We bellen! Oh, nee, wacht. We gaan helemaal niet bellen. Never nooit, niet.

Ik ben in de regel erg benaderbaar. ‘Laagdrempelig’ noemen de mensen dat. Maar: bellen heeft weinig zin. Ik neem doorgaans toch niet op.

Dat komt omdat mijn hoofd sneller gaat dan de informatie die door de telefoon komt, en dan raak ik de draad kwijt. Ik schreef daar ooit dit stukje over. Daar hebben we allebei niet zoveel aan, dus. Appen of mailen kunnen we daarentegen wél. Iets met geschreven tekst hè? Probeer maar eens: 0683699221. Of: herbertvanhoogdalem@me.com.

Mocht het toch niet lukken, dan kun je ook Esmee proberen. Zij is de filter tussen mij en de normale wereld. Ze beheert mijn agenda als een schooljuf waar iedereen naar luistert. Zelfs ik. Maar dat niet alleen, want dan had ik net zo goed een ‘Viiii Eeee’ (heel hip) kunnen inhuren of een secretaresse aannemen. Nee, Esmee is mijn partner. Ze doet Operations, Finance, Projectmanagement en Accounthandling. Esmee zorgt ervoor dat ik me met de inhoud bezig kan houden, met strategie en creativiteit – en geen last heb van wat voor mij geneuzel is. Feitelijk is ze dus gewoon de baas. Ook de mijne, ja. Je bereikt haar via management@herbertvanhoogdalem.nl

Gaat het over geld? Daar wil ik zo min mogelijk mee te maken hebben, dat leidt af van het Scheppen. Van de Magie. Ik moet lekker in de zandbak mooie dingen maken en bedenken – achter ballen aanrennen. Alles wat ik niet graag doe, besteed ik uit. Aan ter zake kundige mensen. Zij zitten als een bok op de haverkist, achter mijn centen aan. En achter die van jou, mocht dat nodig zijn. Vragen daarover? Mail even naar administratie@herbertvanhoogdalem.nl

Oh ja, ik ben nogal ambulant – altijd onderweg. In stilzitten ben ik nooit zo goed geweest. Ik woon in Amersfoort en wil je iets van me, dan moet je daar toch echt naar toe komen.  Meestal spreek ik af in La Cantina maar als je heel veel geluk hebt (of héél belangrijk bent) mag je ook bij me thuis komen. Ook tref je me doorgaans veel in de regio Haarlem, Heemstede, Hillegom of in Amsterdam. In restaurants of in de kroeg. Nadenken doe ik op het strand. In het bos. In de auto, bij of op weg naar klanten. Of in een vliegtuig om te ontdekken waar ter wereld ik me nu eens thuis zou kunnen voelen.

Hoog op de wishlist staat sinds kort: Vancouver. Ik was er laatst nog. En ik wil er graag weer naar terug.

Dus als je daar nog een leuke opdracht weet?

Herbert van Hoogdalem

Esmee Mourik