Al 10, misschien wel 15 jaar lang al, is het mijn Angstgegner. Mijn Schaduw. Een Demon die me irritant uitlachend achtervolgt, of beter nog: voor de voeten loopt.

Nog meer synoniemen? Jawel.

Het is ook een Valkuil. Een steeds terugkerende Fuik.

Een Hinderlaag waar ik mezelf steeds met open ogen in laat lopen.

Dus is het ook een Les. Een Spiegel.

Het beroemde, in mijn geval inmiddels beruchte ‘Kopje Koffie’.

Er is geen site, blog of social media account waarop ik niet te vuur en te zwaard schrijf Dat Ik Het Niet Meer Doe. Onder Geen Enkele Voorwaarde.

Njet. Niente. Noppes. Nada.

Waarschijnlijk is dat heel dom. Immers: alles waar je aandacht aan geeft, groeit. En dat maakt deze update natuurlijk ook weer een slang die zich in zijn eigen staart bijt. Maar er moet een keer iets over gezegd worden. Iets Finaals. Iets Eindigs. Iets Voor Eens En Voor Altijd’s.

Bijvoorbeeld dit: “Fuck you, met je ‘kopje koffie’. Ga een ander lastig vallen”.

Of zeg er eerlijk bij:

“Joh, ik heb geen budget. Daar baal ik ook van. Maar het is niet anders. Ik drink namelijk de hele tijd kopjes koffie, en kan zelf niks. Niks verzinnen, niks van de grond krijgen. Geen waarde toevoegen, laat staan iets bedenken of adviseren waar ik een factuur voor kan sturen. Toch wil graag iets met je bespreken, en horen of je er brood in ziet. Ik denk namelijk zelf dat het wel bijzonder kan zijn, ook voor jou. Hoe weet ik nog niet, maar ik beloof je: dat komt goed. En ja, ik heb al aan 4 anderen dezelfde vraag gesteld, die zeiden allemaal nee. Dus daarom probeer ik het nu bij jou. Misschien dat jij er wel in trapt, ik hoor namelijk dat dat vaak het geval is. Dat jij dan helemaal leegloopt, dat ik dan wegloop met voor 5 jaar ideeën, en dat jij die koffie dan ook nog gaat afrekenen voor mij. En dat is nou precies wat ik wil. Brainpicken. Intappen. Meeliften. Zuigen. Halen. Vegeteren. Parasiteren”.

Ga toch weg met je kopje koffie. Of ga werken.

Zelf.

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen

 

Al 10, misschien wel 15 jaar lang al, is het mijn Angstgegner. Mijn Schaduw. Een Demon die me irritant uitlachend achtervolgt, of beter nog: voor de voeten loopt.

Nog meer synoniemen? Jawel.

Het is ook een Valkuil. Een steeds terugkerende Fuik.

Een Hinderlaag waar ik mezelf steeds met open ogen in laat lopen.

Dus is het ook een Les. Een Spiegel.

Het beroemde, in mijn geval inmiddels beruchte ‘Kopje Koffie’.

Er is geen site, blog of social media account waarop ik niet te vuur en te zwaard schrijf Dat Ik Het Niet Meer Doe. Onder Geen Enkele Voorwaarde.

Njet. Niente. Noppes. Nada.

Waarschijnlijk is dat heel dom. Immers: alles waar je aandacht aan geeft, groeit. En dat maakt deze update natuurlijk ook weer een slang die zich in zijn eigen staart bijt. Maar er moet een keer iets over gezegd worden. Iets Finaals. Iets Eindigs. Iets Voor Eens En Voor Altijd’s.

Bijvoorbeeld dit: “Fuck you, met je ‘kopje koffie’. Ga een ander lastig vallen”.

Of zeg er eerlijk bij:

“Joh, ik heb geen budget. Daar baal ik ook van. Maar het is niet anders. Ik drink namelijk de hele tijd kopjes koffie, en kan zelf niks. Niks verzinnen, niks van de grond krijgen. Geen waarde toevoegen, laat staan iets bedenken of adviseren waar ik een factuur voor kan sturen. Toch wil graag iets met je bespreken, en horen of je er brood in ziet. Ik denk namelijk zelf dat het wel bijzonder kan zijn, ook voor jou. Hoe weet ik nog niet, maar ik beloof je: dat komt goed. En ja, ik heb al aan 4 anderen dezelfde vraag gesteld, die zeiden allemaal nee. Dus daarom probeer ik het nu bij jou. Misschien dat jij er wel in trapt, ik hoor namelijk dat dat vaak het geval is. Dat jij dan helemaal leegloopt, dat ik dan wegloop met voor 5 jaar ideeën, en dat jij die koffie dan ook nog gaat afrekenen voor mij. En dat is nou precies wat ik wil. Brainpicken. Intappen. Meeliften. Zuigen. Halen. Vegeteren. Parasiteren”.

Ga toch weg met je kopje koffie. Of ga werken.

Zelf.

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen