Diva’s … Femme fatale’s … Vampen … Sirene’s … Modellen … Missen … Godinnen … Droomvrouwen – aan tientallen brandde ik mijn handen. Minstens evenzoveel brachten me aan de rand van de afgrond.

Slechts een enkeling wist ik te veroveren, voor me te laten vallen. De een hield ik wat langer bij me dan de ander. Afhankelijk van de volgende die voorbijkwam. Of wanneer die voorbijkwam.

Maar verbinden? Ik? Brrrr… Zelf wortelloos de wereld ingeschopt, is een zwervend bestaan alles waar je je aan vast kon houden. Iets met gras. En groener. Omdat je nog niet wist dat het in jezelf zat. Onder je neus lag. Voordat je hart gebroken kon worden, zorgde je ervoor zelf al weg te zijn. Lang en breed de hort op te zijn – nog meer pijn te vermijden.

Ik moet de schrik van vele vaders en moeders zijn geweest. En ik geloof dat ik dat nu pas begin te begrijpen. Met het klimmen van de jaren, wordt het inzicht dieper. Gaat het zich nestelen. In de krochten van je psyche, waar de altijd koude wind stilaan is gaan liggen. In de meanderende golfstroom van je diepdonkere bloedingen – die zo zoetjes aan wel eens gestelpt mogen worden.

Er komt rust. Er komt liefde. Je word gewoon, goddomme, volwassen. Eindelijk. Eens een keer.

En dan? Als je niet meer zoekt? Dan gebeurt het. Dan komt ze langs. Die Ene Vrouw, waarvan je weet dat ze de rest van je leven bij je blijft. En jij bij haar.

Nog geen anderhalf jaar. Is ze hier. En ze weet me nu al om haar vinger te winden. Voor haar te laten rennen, naar het andere eind van de Wereld.

Een blik. Een lach (vooral die). Een stampend voetje. Een vraag. Een kus. Een boze blik.

Ik kan nergens meer weerstand aan bieden.

Kijk die prachtige houding. De trots die er nu al in zit, vanaf spat. Daar is niets bedachts aan, daar is ze nog te jong voor – dit is Jade in al haar opperste puurheid.

Dit is Jade zoals ik altijd verliefd op haar zal blijven.

Dit is Jade die me met mijn voeten weer op aarde zet.

Dit is Jade die nooit pijn zal doen.

Dit is Jade die me de rest van haar leven midden in de nacht wakker mag maken.

Dit is Jadepadepoepchinees.

De. Enige. Echte

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen

 

Diva’s … Femme fatale’s … Vampen … Sirene’s … Modellen … Missen … Godinnen … Droomvrouwen – aan tientallen brandde ik mijn handen. Minstens evenzoveel brachten me aan de rand van de afgrond.

Slechts een enkeling wist ik te veroveren, voor me te laten vallen. De een hield ik wat langer bij me dan de ander. Afhankelijk van de volgende die voorbijkwam. Of wanneer die voorbijkwam.

Maar verbinden? Ik? Brrrr… Zelf wortelloos de wereld ingeschopt, is een zwervend bestaan alles waar je je aan vast kon houden. Iets met gras. En groener. Omdat je nog niet wist dat het in jezelf zat. Onder je neus lag. Voordat je hart gebroken kon worden, zorgde je ervoor zelf al weg te zijn. Lang en breed de hort op te zijn – nog meer pijn te vermijden.

Ik moet de schrik van vele vaders en moeders zijn geweest. En ik geloof dat ik dat nu pas begin te begrijpen. Met het klimmen van de jaren, wordt het inzicht dieper. Gaat het zich nestelen. In de krochten van je psyche, waar de altijd koude wind stilaan is gaan liggen. In de meanderende golfstroom van je diepdonkere bloedingen – die zo zoetjes aan wel eens gestelpt mogen worden.

Er komt rust. Er komt liefde. Je word gewoon, goddomme, volwassen. Eindelijk. Eens een keer.

En dan? Als je niet meer zoekt? Dan gebeurt het. Dan komt ze langs. Die Ene Vrouw, waarvan je weet dat ze de rest van je leven bij je blijft. En jij bij haar.

Nog geen anderhalf jaar. Is ze hier. En ze weet me nu al om haar vinger te winden. Voor haar te laten rennen, naar het andere eind van de Wereld.

Een blik. Een lach (vooral die). Een stampend voetje. Een vraag. Een kus. Een boze blik.

Ik kan nergens meer weerstand aan bieden.

Kijk die prachtige houding. De trots die er nu al in zit, vanaf spat. Daar is niets bedachts aan, daar is ze nog te jong voor – dit is Jade in al haar opperste puurheid.

Dit is Jade zoals ik altijd verliefd op haar zal blijven.

Dit is Jade die me met mijn voeten weer op aarde zet.

Dit is Jade die nooit pijn zal doen.

Dit is Jade die me de rest van haar leven midden in de nacht wakker mag maken.

Dit is Jadepadepoepchinees.

De. Enige. Echte

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen