Heel graag alle automotive-, management-, financiële-, duurzame- en opiniërende magazines en platforms in kaart brengt (alle dus, hè, dus ook de vakbladen), de juiste contactpersonen daar opzoekt, matched of ontdubbelt met mijn persoonlijke netwerk en in mijn database ‘hangt’, waar ik ze met één druk op de knop kan terugvinden.

Sowieso heel graag research doet, en dat net zo goed kan als ik.

De kracht van social media als geen ander begrijpt, vooral voor mij, en daar ook bij kan helpen, in kan adviseren en zelfs her en der wat kan verbeteren. Vooral Instagram mag wat aandacht.

Eén keer per week al mijn bonnetjes met een Prittstift op een A-viertje plakt, en er uit mijn agenda bij schrijft met wie ik wat deed, waar en waarom, zodat Margriet dat niet meer hoeft vragen vóórdat het Exact in gaat (waar die iemand dus ook mee moet kunnen werken).

De tsunami aan berichten overal (Whatsapp, Telegram, Facebook, Mail, Linkedin, Instagram) voor me kan filteren op échte belangrijkheid en die andere heel vriendelijk het gevoel kan geven dat ze het – ondanks de afwijzing – óók zijn.

Mijn teksten redigeert, checked op spelling en grammatica, of desgewenst gewoon compleet affikt.

Door mijn Workflowy kan gaan, wat ik in 5 jaar tijd opbouwde, en daar de echt belangrijke dingen en aantekeningen uit kan destilleren en verhuizen naar Notities, op de juiste plek.

Eens met een dikke rode stift en een delete-knop door mijn mail-mapjes ‘Opvolgen als tijd en oprechte aandacht’, ‘Losse eindjes’, ‘Buikpijn’, ‘Heel oud’, ‘Praktische shit regelen’ en ‘Ooit’ wil gaan. En er voor zorgt dat ze daarna niet meer (hoeven) te bestaan.

Mijn al sinds eind 2021 in een mapje in mijn bladwijzerwerkbalk opgeslagen linkjes ‘Iets mee doen in 2022’ eens door wil lopen, de relevantie of de actualiteit er van wil beoordelen en ze indien nodig kan koppelen aan lopende projecten, zodat er ook iets mee gedaan wordt. Het liefst nog in 2022.

Met één blik op de Google agenda voor de hele maand Airbnb’s en hotels kan boeken als ik weer eens moet overnachten, omdat ik zo stom ben klanten te hebben in werkelijk elke uithoek van Nederland behalve Heemstede en omstreken en Zoom of Teams alleen maar in noodgevallen gebruik: ik moet mensen in de ogen kunnen kijken om voor en met ze te kunnen werken.

Het dan in voorkomende gevallen ook nog leuk vindt om samen te rijden, of om mij te rijden, zodat de auto-reistijd ook nog efficiënt benut kan worden. Which reminds me: mijn rechterarm ook voor iemand die de telefoon op kan nemen voor The Hubler, waarin en waaraan ik binnenkort ga deelnemen.

Mijn zelf gebouwde productiviteitssysteem in Apple Notities kan ombouwen naar Notion.

Mijn berichtenbox kan opschonen in Linkedin en daar voortaan wat beter ‘op de bal kan zitten’ zodat er niet zo’n achterstand ontstaat, dat staat namelijk zo slordig. En oh ja, als je daar toch bent: manage dan gelijk de uitnodigingen en de aanvragen om te connecten, vooral die zonder begeleidend schrijven – dat laatste daar heb ik een standaard tekstje voor (wat hier bij aanhaakt).

Ervoor zorgt dat mijn nieuwe website, waar al anderhalf jaar aan gewerkt wordt door de mannen van Opwolken en sinds kort ook door Arie, maar die niet verder komen omdat ik het project steeds niet belangrijk genoeg maak en andere dingen voor laat gaan, nu binnen 10 dagen – GVD! – online is.

Mijn juiste Spotify-account kan terughalen.

Mijn agenda bewaakt en mij helpt mijn eigen grenzen te bewaken (ga daar maar aan staan).

Veel beter ‘nee’ kan zeggen dan ik, en dat sneller doet dan ik ‘ja’ heb kunnen zeggen.

Kan uitzoeken of ik al een nieuwe telefoon mag volgens mijn abonnement.

Het leuk vindt om uit te vogelen hoe ik precies mijn colloquium doctum kan halen, in mei 2023, door de vakken Nederlands, Geschiedenis en Engels ‘even’ te doen. En er ook voor zorgt dat ik ruim voldoende tijd maak om te studeren.

Nu eindelijk eens kan zorgen dat ik van die 2K af kom en die 80 rugzakken – en vooral: dat dat bij de juiste personen terechtkomt. De daklozen in Almere. Gelukkig zijn er weer veel reacties naar aanleiding van deze post, maar ja: ook dat moet allemaal weer opgevolgd worden.

Niet gek wordt van (lange) mails. Dat is namelijk de manier waarop ik werk, als ik mail kunnen mijn gedachten zich beter vormen en zoals je inmiddels weet doe ik niet aan bellen. Nooit. Never. Nakko. Niente. Nada.

Me kan helpen bij het opvolgen van het mapje ‘Copywriters’, een kleine 200 reacties naar aanleidjng van een oproep die ik recent deed voor tekstbijstand. Staat zo slordig, dat niet reageren.

Ervoor zorgt dat ik op Derde Kerstdag twee weken naar Israël vlieg – simpelweg omdat ze daar geen Kerst kennen en geen Oud & Nieuw vieren op de 31e. Ik kijk er nu al naar uit.

Kan uitzoeken waarom er op mijn ANWB lidmaatschapskaart ook een NS logo staat, en wat ik daar dan mee kan.

Snapt dat de teams die ik inhuur en aanstuur bij grotere projecten in de executie ook aandacht nodig hebben, en een aanspreekpunt als ik er even niet ben of geen tijd heb.

Dus ook ‘projectmanagement-skills’ heeft, en een beetje ervaring met/in ‘communicatie’ of aanverwante branches.

Uit alle bankafschriften alle onzinnige en onnodige betalingen kan filteren, samen met Margriet, en al die abonnementen van 4.99, 3,25, 0,95 cent of 9,99 per maand die je dan zo makkelijk afsluit en vervolgens weer vergeet kan opzeggen en alleen daarmee al haar of zijn halve maandsalaris heeft terugverdiend.

Een Koning of een Koningin is in Active Campaign, Mailchimp of een ander systeem, omdat ik hoognodig weer eens wat moet met die 20.000 nieuwsbrief abonnees die al weer meer dan een jaar niets gehoord hebben.

Heel graag contact heeft met banken, instituten (KVK), loketten, instanties – zowel telefonisch als online, en er lol in schept om dat te vinden dat we nodig hebben of mij te ontlasten van dat voor de zoveelste keer op te moeten zoeken.

Kan prioriteren en de Echt Belangrijke Dingen ook echt belangrijk kan laten zijn op het juiste moment (mijn aller-, allergrootste handicap, echt: voor mij is Alles Even Belangrijk En Even Groot Op Exact Hetzelfde Tijdstip).

Er voor zorgt dat ik altijd voldoende Markerblocks op voorraad heb én dunne, zwarte stiftjes.

Met zijn of haar leven bewaakt dat ik elke dinsdag om 16:00 een uur ongestoord met coach Dick kan Facetimen.

Standaard 2 x per maand ‘Apple-oortjes’ koopt bij ‘mijn mannetje’ in Heemstede omdat hij of zij weet dat ik sowieso 1 setje per week kwijt ben, ergens laat slingeren, er met de auto overheen rijd, er op trap omdat ze uit mijn broekzak hangen of ze te dicht bij de kaars op tafel leg waardoor ze smelten.

Snapt dat de bedrading in mijn hoofd totaal omgekeerd is aangelegd en dat ik hele simpele (en praktische) zaken nodeloos ingewikkeld maak, er compleet door verlam, maar hele complexe vraagstukken binnen 0,3 nano-seconden op weet te lossen (en voor iemand die dat niet veroordeelt, tenminste: mij niet zo stom en onhandig vindt als ik zelf vaak doe).

Snapt dat ik koste wat het kost weiger te bellen (en daar zelfs klanten voor laat tekenen), en dat dus graag van en voor me overneemt.

Snapt dat ik zomaar ‘een’ secretaresse of secretaris zoek, maar ook iemand die inhoudelijk wat kan, een mening heeft, die niet onder stoelen of banken steekt, vooral niet naar mij toe (ik hou wel van wat tegengas, mits relevant en goed beargumenteerd) en mij kan behoeden voor domme fouten, onterechte aannamen of oogkleppengedrag.

Mijn rechterarm, en eventueel ook mijn linker, voor iemand die ervoor zorgt dat ik nog maar halve dagen hoef te werken (nu écht). Zodat ik eindelijk écht kan gaan studeren, schrijven, spelen en voor de rest alleen nog maar kan doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.

En oh ja: ik snap natuurlijk dat er niemand is die 100% aan alle bovenstaande wensen voldoet. Maar als je denkt: “Ik kom wel aan de 70% van wat Herbert zoekt en de rest leer ik er wel bij: meer dan welkom!”

———–

Zin? Tijd? Stuur even een mailtje: herbertvanhoogdalem@me.com

————

Disclaimer: de bovenstaande taken zijn overgenomen uit mijn actielijst van 10 november 2022, en het is denk ik nog geen 20% van álle taken die daar op staan. De volgorde is ook niet per sé de volgorde van belangrijkheid, want daar kan ik zelf niet over oordelen. Dat is juist het probleem. Daar heb ik jou voor nodig. Of je een man of een vrouw bent, maakt me niet uit. Je leeftijd – daar ben ik ook niet in geïnteresseerd. En ik maak (sowieso) nooit onderscheid tussen mensen op basis van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, etnische afkomst, geslacht, nationaliteit, hetero- of homoseksuele gerichtheid of burgerlijke staat. Wél zou ik graag in contact komen met iemand met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ (wat ik trouwens een vreselijke uitdrukking vind, maar dat terzijde) omdat ik nu eenmaal graag mensen kansen geef en zelf een levend voorbeeld ben van de slagingskans. Nog meer? Ja! Ik wil nooit meer personeel hebben. Echt. Nooit. Meer. Ik hou er niet van om de baas te zijn, ik werk liever samen. Dus je werkt óf freelance óf ik betaal je via Verloning.nl.

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen

 

Heel graag alle automotive-, management-, financiële-, duurzame- en opiniërende magazines en platforms in kaart brengt (alle dus, hè, dus ook de vakbladen), de juiste contactpersonen daar opzoekt, matched of ontdubbelt met mijn persoonlijke netwerk en in mijn database ‘hangt’, waar ik ze met één druk op de knop kan terugvinden.

Sowieso heel graag research doet, en dat net zo goed kan als ik.

De kracht van social media als geen ander begrijpt, vooral voor mij, en daar ook bij kan helpen, in kan adviseren en zelfs her en der wat kan verbeteren. Vooral Instagram mag wat aandacht.

Eén keer per week al mijn bonnetjes met een Prittstift op een A-viertje plakt, en er uit mijn agenda bij schrijft met wie ik wat deed, waar en waarom, zodat Margriet dat niet meer hoeft vragen vóórdat het Exact in gaat (waar die iemand dus ook mee moet kunnen werken).

De tsunami aan berichten overal (Whatsapp, Telegram, Facebook, Mail, Linkedin, Instagram) voor me kan filteren op échte belangrijkheid en die andere heel vriendelijk het gevoel kan geven dat ze het – ondanks de afwijzing – óók zijn.

Mijn teksten redigeert, checked op spelling en grammatica, of desgewenst gewoon compleet affikt.

Door mijn Workflowy kan gaan, wat ik in 5 jaar tijd opbouwde, en daar de echt belangrijke dingen en aantekeningen uit kan destilleren en verhuizen naar Notities, op de juiste plek.

Eens met een dikke rode stift en een delete-knop door mijn mail-mapjes ‘Opvolgen als tijd en oprechte aandacht’, ‘Losse eindjes’, ‘Buikpijn’, ‘Heel oud’, ‘Praktische shit regelen’ en ‘Ooit’ wil gaan. En er voor zorgt dat ze daarna niet meer (hoeven) te bestaan.

Mijn al sinds eind 2021 in een mapje in mijn bladwijzerwerkbalk opgeslagen linkjes ‘Iets mee doen in 2022’ eens door wil lopen, de relevantie of de actualiteit er van wil beoordelen en ze indien nodig kan koppelen aan lopende projecten, zodat er ook iets mee gedaan wordt. Het liefst nog in 2022.

Met één blik op de Google agenda voor de hele maand Airbnb’s en hotels kan boeken als ik weer eens moet overnachten, omdat ik zo stom ben klanten te hebben in werkelijk elke uithoek van Nederland behalve Heemstede en omstreken en Zoom of Teams alleen maar in noodgevallen gebruik: ik moet mensen in de ogen kunnen kijken om voor en met ze te kunnen werken.

Het dan in voorkomende gevallen ook nog leuk vindt om samen te rijden, of om mij te rijden, zodat de auto-reistijd ook nog efficiënt benut kan worden. Which reminds me: mijn rechterarm ook voor iemand die de telefoon op kan nemen voor The Hubler, waarin en waaraan ik binnenkort ga deelnemen.

Mijn zelf gebouwde productiviteitssysteem in Apple Notities kan ombouwen naar Notion.

Mijn berichtenbox kan opschonen in Linkedin en daar voortaan wat beter ‘op de bal kan zitten’ zodat er niet zo’n achterstand ontstaat, dat staat namelijk zo slordig. En oh ja, als je daar toch bent: manage dan gelijk de uitnodigingen en de aanvragen om te connecten, vooral die zonder begeleidend schrijven – dat laatste daar heb ik een standaard tekstje voor (wat hier bij aanhaakt).

Ervoor zorgt dat mijn nieuwe website, waar al anderhalf jaar aan gewerkt wordt door de mannen van Opwolken en sinds kort ook door Arie, maar die niet verder komen omdat ik het project steeds niet belangrijk genoeg maak en andere dingen voor laat gaan, nu binnen 10 dagen – GVD! – online is.

Mijn juiste Spotify-account kan terughalen.

Mijn agenda bewaakt en mij helpt mijn eigen grenzen te bewaken (ga daar maar aan staan).

Veel beter ‘nee’ kan zeggen dan ik, en dat sneller doet dan ik ‘ja’ heb kunnen zeggen.

Kan uitzoeken of ik al een nieuwe telefoon mag volgens mijn abonnement.

Het leuk vindt om uit te vogelen hoe ik precies mijn colloquium doctum kan halen, in mei 2023, door de vakken Nederlands, Geschiedenis en Engels ‘even’ te doen. En er ook voor zorgt dat ik ruim voldoende tijd maak om te studeren.

Nu eindelijk eens kan zorgen dat ik van die 2K af kom en die 80 rugzakken – en vooral: dat dat bij de juiste personen terechtkomt. De daklozen in Almere. Gelukkig zijn er weer veel reacties naar aanleiding van deze post, maar ja: ook dat moet allemaal weer opgevolgd worden.

Niet gek wordt van (lange) mails. Dat is namelijk de manier waarop ik werk, als ik mail kunnen mijn gedachten zich beter vormen en zoals je inmiddels weet doe ik niet aan bellen. Nooit. Never. Nakko. Niente. Nada.

Me kan helpen bij het opvolgen van het mapje ‘Copywriters’, een kleine 200 reacties naar aanleidjng van een oproep die ik recent deed voor tekstbijstand. Staat zo slordig, dat niet reageren.

Ervoor zorgt dat ik op Derde Kerstdag twee weken naar Israël vlieg – simpelweg omdat ze daar geen Kerst kennen en geen Oud & Nieuw vieren op de 31e. Ik kijk er nu al naar uit.

Kan uitzoeken waarom er op mijn ANWB lidmaatschapskaart ook een NS logo staat, en wat ik daar dan mee kan.

Snapt dat de teams die ik inhuur en aanstuur bij grotere projecten in de executie ook aandacht nodig hebben, en een aanspreekpunt als ik er even niet ben of geen tijd heb.

Dus ook ‘projectmanagement-skills’ heeft, en een beetje ervaring met/in ‘communicatie’ of aanverwante branches.

Uit alle bankafschriften alle onzinnige en onnodige betalingen kan filteren, samen met Margriet, en al die abonnementen van 4.99, 3,25, 0,95 cent of 9,99 per maand die je dan zo makkelijk afsluit en vervolgens weer vergeet kan opzeggen en alleen daarmee al haar of zijn halve maandsalaris heeft terugverdiend.

Een Koning of een Koningin is in Active Campaign, Mailchimp of een ander systeem, omdat ik hoognodig weer eens wat moet met die 20.000 nieuwsbrief abonnees die al weer meer dan een jaar niets gehoord hebben.

Heel graag contact heeft met banken, instituten (KVK), loketten, instanties – zowel telefonisch als online, en er lol in schept om dat te vinden dat we nodig hebben of mij te ontlasten van dat voor de zoveelste keer op te moeten zoeken.

Kan prioriteren en de Echt Belangrijke Dingen ook echt belangrijk kan laten zijn op het juiste moment (mijn aller-, allergrootste handicap, echt: voor mij is Alles Even Belangrijk En Even Groot Op Exact Hetzelfde Tijdstip).

Er voor zorgt dat ik altijd voldoende Markerblocks op voorraad heb én dunne, zwarte stiftjes.

Met zijn of haar leven bewaakt dat ik elke dinsdag om 16:00 een uur ongestoord met coach Dick kan Facetimen.

Standaard 2 x per maand ‘Apple-oortjes’ koopt bij ‘mijn mannetje’ in Heemstede omdat hij of zij weet dat ik sowieso 1 setje per week kwijt ben, ergens laat slingeren, er met de auto overheen rijd, er op trap omdat ze uit mijn broekzak hangen of ze te dicht bij de kaars op tafel leg waardoor ze smelten.

Snapt dat de bedrading in mijn hoofd totaal omgekeerd is aangelegd en dat ik hele simpele (en praktische) zaken nodeloos ingewikkeld maak, er compleet door verlam, maar hele complexe vraagstukken binnen 0,3 nano-seconden op weet te lossen (en voor iemand die dat niet veroordeelt, tenminste: mij niet zo stom en onhandig vindt als ik zelf vaak doe).

Snapt dat ik koste wat het kost weiger te bellen (en daar zelfs klanten voor laat tekenen), en dat dus graag van en voor me overneemt.

Snapt dat ik zomaar ‘een’ secretaresse of secretaris zoek, maar ook iemand die inhoudelijk wat kan, een mening heeft, die niet onder stoelen of banken steekt, vooral niet naar mij toe (ik hou wel van wat tegengas, mits relevant en goed beargumenteerd) en mij kan behoeden voor domme fouten, onterechte aannamen of oogkleppengedrag.

Mijn rechterarm, en eventueel ook mijn linker, voor iemand die ervoor zorgt dat ik nog maar halve dagen hoef te werken (nu écht). Zodat ik eindelijk écht kan gaan studeren, schrijven, spelen en voor de rest alleen nog maar kan doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.

En oh ja: ik snap natuurlijk dat er niemand is die 100% aan alle bovenstaande wensen voldoet. Maar als je denkt: “Ik kom wel aan de 70% van wat Herbert zoekt en de rest leer ik er wel bij: meer dan welkom!”

———–

Zin? Tijd? Stuur even een mailtje: herbertvanhoogdalem@me.com

————

Disclaimer: de bovenstaande taken zijn overgenomen uit mijn actielijst van 10 november 2022, en het is denk ik nog geen 20% van álle taken die daar op staan. De volgorde is ook niet per sé de volgorde van belangrijkheid, want daar kan ik zelf niet over oordelen. Dat is juist het probleem. Daar heb ik jou voor nodig. Of je een man of een vrouw bent, maakt me niet uit. Je leeftijd – daar ben ik ook niet in geïnteresseerd. En ik maak (sowieso) nooit onderscheid tussen mensen op basis van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, etnische afkomst, geslacht, nationaliteit, hetero- of homoseksuele gerichtheid of burgerlijke staat. Wél zou ik graag in contact komen met iemand met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ (wat ik trouwens een vreselijke uitdrukking vind, maar dat terzijde) omdat ik nu eenmaal graag mensen kansen geef en zelf een levend voorbeeld ben van de slagingskans. Nog meer? Ja! Ik wil nooit meer personeel hebben. Echt. Nooit. Meer. Ik hou er niet van om de baas te zijn, ik werk liever samen. Dus je werkt óf freelance óf ik betaal je via Verloning.nl.

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen